Der udleveres ikke poser eller andet i denne uge, da Byens Højskole er lukket. Vi vender snart tilbage med detaljer for oktober.
Grøntsagsbiksemad med bacon, spejlæg og lynsyltede rødbeder (kød)
Primære faneblade
4 personer. I mit køleskab ligger et helt stykke lækkert, røget bacon og jeg tænker det vil give alle ugens herlige vintergrøntsager et pift - og tilsat lidt syrlighed fra "lyn-rødbeder" - for alle os der ikke liiiige nåede at sylte;) Så denne opskrift skal klart prøves hjemme hos os - og måske hos dig?
Kom eddike og sukker i en gryde og varm op til sukkeret er smeltet. Lad lagen køle af til den er lun. Skær top og bund af de kogte rødbeder og smut skrællen af. Skær rødbederne i skiver, kom i en skål og overhæld dem med den lune eddikelage. Skær bacon i små tern og kom på kold pande og steg let gyldne ved moderat vare. Skræl kartofler, persillerødder og gulerødder og skær i mindre stykker. Pil og skær løgene i tern. Hak hvidløget fint. Kom grøntsagerne på panden, når baconstykkerne er let gyldne, og steg dem møre og gyldne i baconfedtet, ca. 15 min. Rør ofte, så det ikke brænder på. Krydr godt med havsalt og peber. Varm en anden pande op og slå 4 æg ud til spejlæg og steg ved jævn varme. Skyl, afdryp og hak persillen og drys over biksemaden og server med spejlæg og de syltede rødbeder. Kilde: Ejlersen/Hess Aarstidernes madplaner.
GOD APPETIT ønsker Signe
3 spsk edikke
2 spsk sukker
500 g kogte rødbeder
300 g bacon
1 kg kartofler
350 g persillerødder
500 g gulerødder
200 g løg
3 fed hvidløg
4 æg
Olie
Havsalt
friskkværnet peber
1/3 persille
Tilføj kommentar