Der udleveres ikke poser eller andet i denne uge, da Byens Højskole er lukket. Vi vender snart tilbage med detaljer for oktober.
Syltede rødbeder med peberrod og anis - vegansk
Primære faneblade

Vejledning:
2 kg rødbeder
havsalt
Lage
9 dl æbleeddike (jeg bruger fransk øko æblecider-eddike der kan fås mange steder)
5 dl vand
16 g salt
400 g sukker (kan sikkert godt være mindre)
4 stk stjerneanis
1/2 dl koncentreret solbærsaft
6 stk let knuste peberkorn
6 cm frisk peberrod i skiver
Skyl rødbederne fri for jord, og sæt dem over i en gryde med vand og salt. Kog i 20-30 min. indtil de er møre, pas på med at koge for længe, de skal være møre men ikke udkogte. Når de er møre, giver man dem en tur under den iskolde hane. Smut derefter skrællen af. Det er ikke svært. Når rødbederne er ordnet, skæres de i passende stykker (hvad man nu har lyst til og som passer til glassene de skal i) og putter dem i et par skoldede glas. Kom alle ingredienser til lagen, undtagen peberrod, i en gryde og kog op. Tag lagen af varmen og tilsæt peberroden (hvis peberroden kommer med fra starten giver den en besk eftersmag). Hæld den varme lage over rødbederne, luk glasset, og lad rødbederne trække mindst 3 dage i køleskabet, inden du spiser dem. Uåbnet kan de holde sig i ca et halvt år i køleskabet. God fornøjelse, de smager skønt!
Hilsen Christina. Kilde: Claus Meyers Almanak.
Kommentarer
Tilføj kommentar