Hjem / Opskrift Kategori / pastinakker

pastinakker

Kylling i stegeso

 

Skræl gulerødder, pastinakker og skrub jordskokkerne. Skær alle 3 dele i grove tern og læg dem i bunden af en stegeso (her brugte jeg en stor støbejernsgryde med låg der tåler at komme i ovnen. Dryp grøntsagerne med olie og æblecider.

 

Hak krydderurterne fint og riv skallen af begge citroner, bland krydderurter, citronskal, salt og peber og gnid kyllingen godt ind i blandingen. Skær citronerne i skiver og hak hvidløgsfeddene groft og put det ind i kyllingen(gem nogle citronskiver til at lægge ovenpå kyllingen).

Norsk pastinaksuppe - vegetar

250 g Kartofler 500 g Pastinakker 1 l Grønsagsbouillon 2 Porrer lidt Olie/smør ½ tsk. Karry Salt & peber 1 dl Fløde 1 dl Mælk Friske spirer eller persille Husk hvis du selv laver spirer, så skal du starte ca. en uge inden du vil lave suppen. Rens div. grønsager. Skær kartofler og pastinakker i skiver og kog dem møre i bouillon. Blend suppen. Porrerne skæres i ringe. Svits karryen kort i olien og kom porrerne ved. Når porrerne er færdige (faldt sammen), hældes de i suppen. Smag til med salt og peber. Fløde og mælk i, varm op, suppen må ikke koge nu.

Braiserede Rodfrugter - vegetar

4 personer 500 g knoldselleri 3 gulerødder 4 porrer 2 pastinakker 12 skalotteløg 50 g usaltet smør 2 tsk. rørsukker 400 g kogte kikærter (evt. dåse) 5 dl grønsagsbouillon 4-5 kviste frisk timian 1 frisk laurbærblad revet midt over havsalt og peber Tilbehør purløg landbrød Varm ovnen op til 150 grader. Rens alle grønsagerne og skær dem i mundrette stykker, men lad skalotterne være hele. Smelt smørret på en stor pande. Hæld grønsagerne på og steg dem under omrøring ved høj varme til de er let brunede. Krydr med salt og peber. Drys sukkeret over og steg videre til alt er let karamelliserede.

Krydret pastinaksuppe - vegetar

4 portioner 40 g smør 1 løg, hakket 675 g pastinak, skåret i terninger 1 tsk stødt koriander ½ tsk stødt spidskommen ½ tsk stødt gurkemeje ¼ tsk stødt chili 1,2 l hønsebouillon 1.5 dl kaffefløde 1 spsk rapsolie salt og friskkværnet peber EVENTUELT 1 fed hvidløg, fint strimlet 2 tsk gule sennepsfrø Smelt smørret i en stor gryde, tilsæt løg og pastinak. Sauter let i ca. 3 min. Rør krydderierne i, og sauter i 1 min. mere. Tilsæt bouillon, smag til med salt og peber Og bring gryden i kog. Skru ned for varmen, læg låg på og lad gryden simre i ca. 45 min. til pastinakkerne er
Abonnér på pastinakker

Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /var/www/odenseff.dk/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 20